Pagina 1 van 1

Suikerwater

Geplaatst: za 14 feb 2004, 14:58
door DaanL
Even een klein vraagje.

Kan ik het (of de?)suikerwater van van de winter nog gebruiken om straks op het fruit iets te stimuleren of is dat te dik en is de samenstelling verkeerd? ik heb wel eens gehoord dat je dat beter niet kunt doen maar ik weet niet meer van wie dus ik kan het ook niet navragen.

ik hoop op een reactie.


Met vriendelijke groet,

Daan Ludwig
(Hoenderloo)

Re: Suikerwater

Geplaatst: za 14 feb 2004, 20:39
door Hans van der Post.
Als je je voorjaarsoogst wil besmetten met suiker ga je gang. Als je voldoende hebt gevoerd -in het najaar- is het niet nodig op op het fruit te voeren.
Ik neem aan dat je hebt over invertsuiker? dat blijft goed als je het niet te koud zet. Het is mij gelukt om de inversuiker te laten kristalliseren het stond in een koude schuur. Heb je nog opgeloste suiker staan gooi dat maar weg. Er zijn allerlei schimmels ingekomen, deze zijn niet goed voor het bijenvolk.
Hans.

Daan zet de jerrycan wat warm (kamertemp.)en de kristallen lossen op.

Re: Suikerwater

Geplaatst: za 14 feb 2004, 21:26
door DaanL
Ik heb een jerrycan invertsuiker van Cees van Holland in de bijenstal laten staan. Hij is nog nooit open geweest.



Met vriendelijke groet,

Daan Ludwig
(Hoenderloo)