Pagina 1 van 1

Propolis in alcohol

Geplaatst: di 23 mar 2004, 09:59
door Frans Klein Breteler
Bbeste mede-imkers,

Ik heb gisteren propolis gemengt met alcohol (96%). Ik heb 2 eetlepels propolis met 100 ml alcohol van 96% vermengt. Is deze verhouding goed?

Nu las ik dat het enkele dagen moest oplossen (een paar keer daags schudden?), hoe lang moet het staan voordat het voor gebruik geschikt is en moet het dan ook nog door een koffiefilter om het bruine residu eruit te filteren?

Als laatste vraag heb ik wat ik er voor kan vragen als ik het zou verkopen? Iemand heeft mij gevraagt of ik haar wat wou leveren, vandaar.


Met vriendelijke groet uit Delden,

Frans Klein Breteler

Re: Propolis in alcohol

Geplaatst: di 23 mar 2004, 19:25
door wilde
Frans, de antwoorden op je vragen vind je merendeels op:

http://www.bijenhouden.nl/forum/topic.a ... IC_ID=2612

De prijs van de alcohol bepaalt eigenlijk de prijs van de tinctuur.
Bij het zeven verdampt er ook nog heel wat.
Ik vraag voor een flesje van 30ml. 5 euro. Dat is een redelijke prijs, maar je wordt er niet rijk van. Naast de alcohol maak je ook kosten voor flesjes, druppelaars (oliedruppelaars!) en etiketten.

Groetend, Albert