Pagina 1 van 1

Kweeperen

Geplaatst: do 12 okt 2006, 13:07
door Piet Jager
Afbeelding

Gisteren van deze grote joekels (5 op 1 kilo) heerlijke rode kweeperengelei, -compote en -honing gemaakt; ca 25 potjes. Vandaag beginnen we met kweeperenconfiture te maken.

!Piet

Re: Kweeperen

Geplaatst: do 12 okt 2006, 18:57
door Jelte Pieter Dijkstra
Rode?? Ooit heb ik doorzichtige of gele gegeten.

En verder kweeperenhoning?? SVP vertel.

jp

Re: Kweeperen

Geplaatst: do 12 okt 2006, 19:05
door Piet Jager
Rode gelei van kweeperen krijg je na ca 3 uur koken.

Kweeperenhoning krijg je door de geschilde kweeperen te raspen op een fijne rasp. Het raspsel laat je 20 minuten koken. Er komt geen honing aan te pas, maar zo noemen ze dat. Deze kweegelei smaakt erg lekker en lijkt een beetje op honing (kleur en smaak). Daarenboven is ze ook zeer gezond en geneeskrachtig. Goed voor maag- en darmklachten (diaree)

!Piet

Re: Kweeperen

Geplaatst: do 12 okt 2006, 22:43
door de vos roger
Hallo Piet,wij maken niet alleen kweeperengelei ,maar ook kweeperenlikeur.(van de schillen)
Recept : was de kweeperen en schil ze heel dik doe de schillen in een fles van 1 liter met wijde hals (fruitsapbokaal)voeg er 150gr witte candijsuiker aan toe en overgiet alles met opleggenever(40°).Laat alles 6 maand rusten ,filter alles en klaar is je heerlijke kweeperenlikeur. [;)]

roger