Pagina 1 van 1
heidehoning
Geplaatst: do 18 okt 2007, 17:48
door piml
Is het aan te bevelen om heidehoning die wat dikker is geworden in de warmtekamer te verwarmen, zodat de honing weer in potjes kan.
Of schaadt het de honing misschien?
Groeten,
Pim Lemmers
Re: heidehoning
Geplaatst: do 18 okt 2007, 18:57
door Dirk Blanken
Je zal wel moeten maar dan beneden de 40 graden celcius zodat de enzymen behouden blijven.
Ik doe dat in de broedstoof.
Dirk
dertiende
Re: heidehoning
Geplaatst: do 18 okt 2007, 22:34
door maartenkleijne
Ikheb een paar emmers honing die wat hard geworden was kunnen potten door ze flink om te roeren.Wel een beetje spierpijn van het harde roeren.
Re: heidehoning
Geplaatst: zo 21 okt 2007, 08:52
door piml
Ik hoorde onlangs iemand zeggen dat je heidehoning maximaal een half jaar kan bewaren.
Daarnaast kun je heidehoning invriezen. Is dat zo?
Pim Lemmers
Re: heidehoning
Geplaatst: zo 21 okt 2007, 23:56
door Lammert van Beek
piml schreef:
Ik hoorde onlangs iemand zeggen dat je heidehoning maximaal een half jaar kan bewaren. Daarnaast kun je heidehoning invriezen. Is dat zo? Pim Lemmers
Heidehoning en alle andere soorten honing zijn zolang houdbaar als het watergehalte van die honing dat toelaat. Daarover bestaan min of meer vastgestelde normen. Hoe hoger het watergehalte, hoe korter de houdbaarheidstermijn.
Net als de meeste andere voedingsmidedelen kun je ook heidehoning en alle andere soorten honing invriezen. Wat dat betekent voor de houdbaarheid, is volgens mij nog niet onderzocht.
Lammert