De film is in het Engels. Demo over hoe crêmehoning te maken.
Making soft honey:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kLGE-7n0_Ko[/youtube]
Crêmehoning maken.
Re: Crêmehoning maken.
Uuhhh ze gooien er hier iets doorheen. Ik dacht dat je cremehoning gewoon maakte door een paar dagen een paar keer per dag met zo'n houten driekanten roerstaaf te mixen?
-
- Berichten: 685
- Lid geworden op: ma 02 feb 2004, 11:03
- Imker sinds: 1994
- Aantal volken: 10
- Bijenras(sen): Carnica F 1
- Locatie: koekange
- Contacteer:
Re: Crêmehoning maken.
Robbert,
Dit is nu enten van honing!
Succes verder!
Groet
Roel
Dit is nu enten van honing!

Succes verder!
Groet
Roel
- Albert Stoter
- Berichten: 1210
- Lid geworden op: ma 21 jun 2004, 16:01
- Locatie: Apeldoorn
- Contacteer:
Re: Crêmehoning maken.
Even voor de zekerheid, dat "iets" is dus crêmehoning. Hier wordt dus crêmehoning gebruikt om ook andere honing crêmig mee te maken.Robbert schreef:Uuhhh ze gooien er hier iets doorheen.
Re: Crêmehoning maken.
Hoe is dan de allereerste creme-honing gemaakt? Dus toen we nog geen creme-honing hadden om er bij te gooien?
Kan je nou wel of niet creme-honing maken met alleen zo'n roerstaaf?
Kan je nou wel of niet creme-honing maken met alleen zo'n roerstaaf?
-
- Berichten: 2703
- Lid geworden op: wo 15 mar 2006, 20:19
- Imker sinds: 1957
- Bijenras(sen): carnica
- Locatie: Eindhoven
- Contacteer:
Re: Crêmehoning maken.
Om creme-honing te maken heb je geen creme-honing nodig om toe te voegen. Je kunt gekristaliseerde honing fijn maken en mengen met wat vloeibare honing om toe te voegen. Dit toevoegen doe je om kristalisatie kernen in je te roeren honing te krijgen. Hoeveelheid toegevoegde kristalisatie kernen bepaald gedeeltelijk de snelheid van het kristalisatie proces. Je moet altijd beginnen met honing die nog niet gekristaliseerd is anders heb je er mogelijk al te grote kristallen in. Je moet roeren totdat de hele zaak zo stijf is dat je nog maar net kunt afvullen. Bij het kristalisatie proces groeien op de kristallen zijtakken (dendrieten) die moeten worden afgebroken om een smeerbare honing over te houden.( De kristallen in honing zien er uit als hele kleine plankjes. Op die plankjes groeien onder bepaald hoek zijplankjes en daarop weer etc. en die moeten worden afgebroken om een beweegbare substantie over te houden.)Robbert schreef:Hoe is dan de allereerste creme-honing gemaakt? Dus toen we nog geen creme-honing hadden om er bij te gooien?
Kan je nou wel of niet creme-honing maken met alleen zo'n roerstaaf?
Je kunt ook creme-honing maken zonder te enten. Dan moet met roeren begonnen worden als de net begint te kristaliseren.
ad staals
Re: Crêmehoning maken.
Wat gebruik jij dan om daar crème-honing van te maken? Toch zeker wel zo'n houten driehoek mixer?alef pieter schreef:crème wordt het niet
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten