Fromage blanc ('Volle Franse kwark')
Geplaatst: di 19 okt 2010, 00:27
In Frankrijk verkopen ze in iedere supermarkt flinke tonnetjes 'fromage blanc'. In Nederland verkopen ze het ook, maar dan veel duurder en in veel kleinere hoeveelheden. Bij ons heet het 'Volle Franse kwark', althans, onder die naam vind je het bij de Albert Heijn.
Deze fromage blanc vormt een ge-wel-di-ge combinatie met honing. We wisten al dat honing heel erg goed combineert met zuivel, maar dit vind ik echt een vette aanrader.
Maak ook eens hangop. Hang een zeef in een beslagkom. Leg een natte, schone vaatdoek in de zeef. Giet er yoghurt in. Laat helemaal uitlekken totdat je in de vaatdoek een dikke prut overhoudt. 'Hangop' heet dat. Bij voorkeur combineren met heidehoning.
Ik serveerde dit ooit aan een tweetal Zweedse gasten. Pas jaren later durfden ze mij opbiechten hoe gevaarlijk en bedwelmend lekker ze dit hadden gevonden.
Groet,
Bart de Coo
Deze fromage blanc vormt een ge-wel-di-ge combinatie met honing. We wisten al dat honing heel erg goed combineert met zuivel, maar dit vind ik echt een vette aanrader.
Maak ook eens hangop. Hang een zeef in een beslagkom. Leg een natte, schone vaatdoek in de zeef. Giet er yoghurt in. Laat helemaal uitlekken totdat je in de vaatdoek een dikke prut overhoudt. 'Hangop' heet dat. Bij voorkeur combineren met heidehoning.
Ik serveerde dit ooit aan een tweetal Zweedse gasten. Pas jaren later durfden ze mij opbiechten hoe gevaarlijk en bedwelmend lekker ze dit hadden gevonden.
Groet,
Bart de Coo