Pagina 1 van 1
oxaalzuur.
Geplaatst: zo 02 jan 2011, 17:24
door dar
wie kan mij vertellen of er een houdbaarheid termijn is voor volgens het boekje aangemaakt oxaalzuur?
Groeten Ad
Re: oxaalzuur.
Geplaatst: zo 02 jan 2011, 19:13
door Bart de Coo
Als je dat onlangs hebt gedaan, met het oog op de winterbehandeling, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een oplossing gemaakt van suiker en water in een verhouding van 1:1. Aan die oplossing heb je vervolgens oxaalzuur toegevoegd. Ik heb begrepen dat het oxaalzuur al na vrij korte tijd zal gaan reageren met de suiker. De oplossing zou al vrij spoedig toxisch worden. Als je het hebt gedaan zoals hierboven beschreven, dan is het devies dus: aanmaken, onmiddellijk gebruiken en de restanten na gebruik wegspoelen met veel water.
Als je in de zomer oxaalzuur oplost in enkel water, dan zou het met de houdbaarheid minder nauw luisteren.
Groet,
Bart
Re: oxaalzuur.
Geplaatst: ma 03 jan 2011, 21:27
door Gerard Boswinkel
Hoi Ad,
Hierbij een link met daarin een verwijzing naar een artikel dat iets vertelt over de houdbaarheid van een oxaalzuur-suiker oplossing (ik ga er even vanuit dat je Duits kunt).
http://www.agroscope.admin.ch/imkerei/0 ... ml?lang=de
Zelf bewaar ik de oplossing die ik in december maak tot ongeveer maart gewoon buiten in een niet verwarmd schuurtje. Vervolgens leg ik de oplossing in de koelkast en gebruik de oplossing in mei en juni voor mijn (broedloze) afleggers.
Groeten..................
Gerard
Re: oxaalzuur.
Geplaatst: za 22 jan 2011, 17:38
door Dirk Blanken
Oxaalzuur is zo goedkoop dat bewaren onnodig is.
Dirk
Re: oxaalzuur.
Geplaatst: za 22 jan 2011, 18:42
door Oude Essink
Oxaalzuur is zo goedkoop dat bewaren onnodig is
::Wat goedkoop is, is schaars:::
::Wat schaars is, is duur :::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Oxaalzuur is goedkoop
Oxaalzuur is duur ........... Ik zou er niet te kwistig mee omspringen.
