Pagina 1 van 1

honing

Geplaatst: vr 05 apr 2013, 20:04
door hoonja
Ik heb afgelopen jaar met mijn bijen naar de springbalsemien gereisd en ook heel lekkere honing geslingerd. Een collega-imker die naast mijn bijen stond had nog een emmer honing over die ik van hem heb overgenomen.
Deze honing was gekristaliseerd en is weer door een andere collega imker in een ketel vloeibaar gemaakt (de hele emmer kon in een ketel die gevuld met water gedurende de nacht op ca 45 graden is gehouden.)
Ik heb de honing die goed vloeibaar was en een mooie doorzicht had, daarna in potjes gedaan maar tot mijn verbazing was de smaak anders dan de honing die ik zelf heb geslingerd.
Kan het zijn dat er bij het opwarmen toch een andere smaak optreedt of dat het toch niet zuivere balsemienhoning betreft.
Ten overvloede; kan ik ergens de honing laten onderzoeken???
Jan

Re: honing

Geplaatst: vr 05 apr 2013, 21:55
door Dajo Wielens
Je kunt honing bij diverse laboratoria laten onderzoeken, je moet wel aangeven waarop. Mijn ervaring met analyse op bv hmf --> Zoek een Duits lab, scheelt zomaar een factor 10 in prijs.
MVgr Dajo

Re: honing

Geplaatst: za 06 apr 2013, 19:03
door m.kolsters.
Nu weet je hoe balsemien honing smaakt vers en een half jaar oud, goed onthouden.
Ik wil geen balsemien honing meteen na het slingeren is het beter van smaak, maar over smaak hebben wij geen discussie.