honing
Geplaatst: vr 05 apr 2013, 20:04
Ik heb afgelopen jaar met mijn bijen naar de springbalsemien gereisd en ook heel lekkere honing geslingerd. Een collega-imker die naast mijn bijen stond had nog een emmer honing over die ik van hem heb overgenomen.
Deze honing was gekristaliseerd en is weer door een andere collega imker in een ketel vloeibaar gemaakt (de hele emmer kon in een ketel die gevuld met water gedurende de nacht op ca 45 graden is gehouden.)
Ik heb de honing die goed vloeibaar was en een mooie doorzicht had, daarna in potjes gedaan maar tot mijn verbazing was de smaak anders dan de honing die ik zelf heb geslingerd.
Kan het zijn dat er bij het opwarmen toch een andere smaak optreedt of dat het toch niet zuivere balsemienhoning betreft.
Ten overvloede; kan ik ergens de honing laten onderzoeken???
Jan
Deze honing was gekristaliseerd en is weer door een andere collega imker in een ketel vloeibaar gemaakt (de hele emmer kon in een ketel die gevuld met water gedurende de nacht op ca 45 graden is gehouden.)
Ik heb de honing die goed vloeibaar was en een mooie doorzicht had, daarna in potjes gedaan maar tot mijn verbazing was de smaak anders dan de honing die ik zelf heb geslingerd.
Kan het zijn dat er bij het opwarmen toch een andere smaak optreedt of dat het toch niet zuivere balsemienhoning betreft.
Ten overvloede; kan ik ergens de honing laten onderzoeken???
Jan