Bedrijfsmethode koolzaad
Geplaatst: zo 26 jan 2014, 20:07
Besten,
Op dit moment probeer ik een standplaats tussen de koolzaadvelden te regelen hier vlak over de grens in Duitsland. Ik hoop dat het lukt. Maar ik zie veel problemen opdoemen. Ik ben nauwelijks ervaren met koolzaad.
Wanneer begint het koolzaad doorgaans? Kan ik na het fruit afreizen of moet ik per se eerder weg?
Hoe regel ik dat met kunstzwermen? Vegers maken en die mee naar huis nemen? Of vliegers maken en de broedafleggers daar laten staan? Ik krijg de tip om de moer gewoon dood te drukken. Na twee weken doppen breken. Maar dan krijg je toch bruidszwermen?
Hoe zit dat met 'betonhoning'? Snel honing afnemen en snel slingeren zou ik zeggen. (Met enten en roeren ben ik bekend en ervaren.) Maar er blijft toch heel veel honing achter in de broedkamer? Hoe gaat het daarmee verder? Ik ben nogal bang dat er dikke kragen keiharde honing in mijn broedramen komen.
Ik hoop dat er ouwe koolzaadrotten zijn die het leuk vinden om de tips en trucs eens op een rijtje te zetten.
Groet,
Bart
Op dit moment probeer ik een standplaats tussen de koolzaadvelden te regelen hier vlak over de grens in Duitsland. Ik hoop dat het lukt. Maar ik zie veel problemen opdoemen. Ik ben nauwelijks ervaren met koolzaad.
Wanneer begint het koolzaad doorgaans? Kan ik na het fruit afreizen of moet ik per se eerder weg?
Hoe regel ik dat met kunstzwermen? Vegers maken en die mee naar huis nemen? Of vliegers maken en de broedafleggers daar laten staan? Ik krijg de tip om de moer gewoon dood te drukken. Na twee weken doppen breken. Maar dan krijg je toch bruidszwermen?
Hoe zit dat met 'betonhoning'? Snel honing afnemen en snel slingeren zou ik zeggen. (Met enten en roeren ben ik bekend en ervaren.) Maar er blijft toch heel veel honing achter in de broedkamer? Hoe gaat het daarmee verder? Ik ben nogal bang dat er dikke kragen keiharde honing in mijn broedramen komen.
Ik hoop dat er ouwe koolzaadrotten zijn die het leuk vinden om de tips en trucs eens op een rijtje te zetten.
Groet,
Bart