EKO-keurmerk
Geplaatst: vr 19 sep 2014, 15:55
Wie kan mij helpen aan de voorwaarden waaraan honing moet voldoen om het EKO-keurmerk te mogen dragen. Ik word van de site van de overheid namelijk niet veel wijzer.
de site voor alle imkers en andere belangstellenden in bijen.
https://www.bijenhouden.nl/phpbb/
Bedankt, hier kan ik wat mee, alhoewel er ook nog ruimte voor discussie is, want wat zijn nu precies de goede zuren. En wanneer de geoogste honing niet in aanraking komt met dergelijke zuren mag je het dan toch als ekologisch verkopen?Ewout schreef:zie:
http://edepot.wur.nl/49594
http://library.wur.nl/ojs/index.php/bij ... 3243/12785
Die zuren ( mierenzuur, melkzuur, azijnzuur, oxaalzuur, allemaal prima, staat in het betreffende artikel 25 .6) zijn het probleem niet. Als de honing in aanraking is geweest met die zuren mag je het niet als 'gewone' honing verkopen, laat staan als EKO.pwouters schreef:Bedankt, hier kan ik wat mee, alhoewel er ook nog ruimte voor discussie is, want wat zijn nu precies de goede zuren. En wanneer de geoogste honing niet in aanraking komt met dergelijke zuren mag je het dan toch als ekologisch verkopen?Ewout schreef:zie:
http://edepot.wur.nl/49594
http://library.wur.nl/ojs/index.php/bij ... 3243/12785
De kasten moeten zo staan dat de bronnen van nectar en stuifmeel binnen een straal van 3 km hoofdzakelijk bestaan uit biologische gewassen en/of spontane vegetatie en gewassen waarop slechts licht milieubelastende technieken worden toegepast. Verder mogen in dat gebied geen menselijke activiteiten plaatsvinden.