Pagina 1 van 1

Honing opslaan

Geplaatst: wo 22 jul 2015, 15:49
door Arie75
Hallo,
ik heb honing (40-50kg) geslingerd en een week in een RVS vat staan (3x geroerd tussendoor). Er zit een deksel op, niet 100% luchtdicht. Normaal vul ik dan de potjes af. Nu komt dat wat slecht ivm drukte. Kan ik de honing gewoon een week of wat zo laten staan in dat vat of kan ik het beter in plastic emmers afvullen en dan de deksel er luchtdicht op doen.

Re: Honing opslaan

Geplaatst: wo 22 jul 2015, 22:29
door Hans van der Post.
Je kunt een vel plastiek over de emmer spannen en dan min of meer luchtdicht met ducktape afdichten dit kun je wel een halfjaar laten staan.
Zelf ook 'n keer bij de hand gehad.

Re: Honing opslaan

Geplaatst: do 23 jul 2015, 19:23
door FrancA
Invriezen werkt ook goed.

Re: Honing opslaan

Geplaatst: do 23 jul 2015, 20:43
door Arie75
Gewoon geslingerd honing in de vriezer doen?
In een emmertje met deksel of zo'n invriesbakje. Hoe gaat dat met kristalliseren? Gaat er dan geen kwaliteit verloren?

Re: Honing opslaan

Geplaatst: do 23 jul 2015, 21:40
door FrancA
De beste bewaarmethode lijkt geseald zuurstofarm, koel en donker bewaren als raathoning.
Honing voor langere bewaren levert altijd smaak- en kwaliteitsverlies op.
Met het invriezen van honing verlies je relatief weinig aan kwaliteit en smaak.
De honing kan na het invriezen wel sneller kristaliseren en zou na het ontdooien dan ook het beste niet te lang moeten blijven liggen.