Kenmerken goede kunstraat
Geplaatst: vr 02 dec 2016, 08:44
Ik heb enige slechte en goede ervaringen opgedaan met kunstraat en denk nu kenmerken van goede kunstraat en bijenwas te kunnen herkennen. Welke kenmerken gebruiken andere imkers?
en laten we die ervaringen delen!
- open deur: kunstraat ruikt naar bijenwas.
- heldere gele kleur.
- typisch lostrekken van de wasplaten als ze uit het pak komen. Ook typisch plakken aan de vingers. Beetje vettig gevoel.
- duidelijk zachter en soepeler bij 25 graden dan bij 15 graden.
- smelt bij .....°C, smelttraject.
- De warmte van de vingers is voldoende om kunstraat om de draad te drukken en net vast te zetten.
- indien gesmolten tot een dikke plak breekt bijenwas op een typische korrelige manier (iemand goede foto's?)
er is een truc door met schoolkrijt te schrijven op een blok bijenwas maar ben details kwijt.
- In de koelkast gelegd en laten vallen op de tafel (30 cm) breekt een wasplaat niet (en zeker versplintert niet........)
- kunstraat geeft mee als je een hoek ombuigt en blijft staan in de gebogen stand.
- als je met je nagels in de wasplaat knijpt geeft de wasplaat mee, geen gevoel van terugveren.
- bijenwas die smelt vloeit uit en vormt geen druppels.
Er zijn de laatste weken meer kenmerken voorbij gekomen maar dan moet ik de 52? pagina's teruglezen. Duurt even.
Grtz,
Erik.
en laten we die ervaringen delen!
- open deur: kunstraat ruikt naar bijenwas.
- heldere gele kleur.
- typisch lostrekken van de wasplaten als ze uit het pak komen. Ook typisch plakken aan de vingers. Beetje vettig gevoel.
- duidelijk zachter en soepeler bij 25 graden dan bij 15 graden.
- smelt bij .....°C, smelttraject.
- De warmte van de vingers is voldoende om kunstraat om de draad te drukken en net vast te zetten.
- indien gesmolten tot een dikke plak breekt bijenwas op een typische korrelige manier (iemand goede foto's?)
er is een truc door met schoolkrijt te schrijven op een blok bijenwas maar ben details kwijt.
- In de koelkast gelegd en laten vallen op de tafel (30 cm) breekt een wasplaat niet (en zeker versplintert niet........)
- kunstraat geeft mee als je een hoek ombuigt en blijft staan in de gebogen stand.
- als je met je nagels in de wasplaat knijpt geeft de wasplaat mee, geen gevoel van terugveren.
- bijenwas die smelt vloeit uit en vormt geen druppels.
Er zijn de laatste weken meer kenmerken voorbij gekomen maar dan moet ik de 52? pagina's teruglezen. Duurt even.
Grtz,
Erik.