Pagina 1 van 1

Etikettering

Geplaatst: do 08 jun 2017, 22:23
door tomer
Vorig weekend heb ik 50 kg honing geslingerd, van 3 hoofdvolken. Volgens mij grotendeels acacia, al zal er ook wel wat tussen zitten van het voorjaar. Ik ben nu bezig met etiketten te maken om wettelijk in orde te zijn als ik enkele potten verkoop. Mag ik de honing "acaciahoning" noemen, of beter gewoon "honing" om zeker correct te zijn? Als er "acaciahoning" op staat, heeft dat dan een meerwaarde? De honing is mooi goudkleurig en vloeibaar.

Re: Etikettering

Geplaatst: do 08 jun 2017, 23:31
door Hans van der Post.
Als je niet zeker weet zou ik het voorjaars honing noemen.
Acaciahoning is licht van kleur heeft geen uitgesproken smaak - een beetje vlak -

Persoonlijk heb ik graag de voorjaarshoning heeft vele "smaken" - vol -

Re: Etikettering

Geplaatst: do 08 jun 2017, 23:32
door crunx
Je kunt erop zetten wat je wilt. Maar als je het aciahoning noemt zijn daar regelt voor.

Dus tenzij jij een pollen test kunt doen op de honing, zou ik het lekker honing noemen.
Maar je nog maar niet te druk over de "meerwaarde". Dat telt voor nu nog niet.

Als je het aan je broer of oma verkoopt voor een paar euro zal niemand zeuren, maar doe je het naar het publiek in de verkoop zijn er regels van kracht. Ook in Belgiƫ.

Als je voor de acaia hebt geslingerd en je slingerd nu weer dan "zou het kunnen zijn dat" het voldoet aan de eisen van acacia honing. Maar dat hoeft niet

Re: Etikettering

Geplaatst: vr 09 jun 2017, 00:51
door tomer
Het is alleszins niet 100% acacia, want er zaten al enkele ramen honing in de honingkamers toen de acacia begon te bloeien.
Ik dacht dat je vanaf een bepaald percentage de honing als specifieke honing mocht benoemen?
Ik zal het voorlopig gewoon "honing" noemen.

Re: Etikettering

Geplaatst: vr 09 jun 2017, 16:08
door willem
Je mag het acacia honing noemen als tenminste 20% van de pollen uit acacia pollen bestaat.