Heidi, even 'voet op de rem'!
Schrok jij je óók een hoedje of ben je nog aan het bijkomen
van een te uitbundige copieuze oud-op-nieuw-viering ?
Toch geen kater ofwel alcoholvergiftiging opgelopen ?
Hopelijk heb je de bloemetjes van komkommerkruid nog niet geserveerd.
Al is het momenteel 'komkommertijd' in de natuur en bijenteelt,
toch kan hier en daar nog Bernagie in bloei staan door het zachte weer.
Die vriest pas af als de vorst goed toeslaat. Hetzelfde barre weertype
dat momenteel in New York heerst,
krijgen wij traditiegetrouw meestal over twee weken, zo is gebleken.
Laten we ons voorlopig maar richten op beproefde keukenkruiden.
Die kunnen we in de tuin tot bloei laten komen, zodat de bijen bij ons
er óók wat aan hebben en niet alleen op de zaadteeltbedrijven.
Behalve de wortels en stengels en bladeren,
kunnen de bloemetjes als SMAAKVERSTERKENDE en GEZONDHEIDSBEVORDERENDE
planten-organen genuttigd worden via soepen en salades en hoofdgerechten.
Hier een aantal soorten op advies van Doctor Alfred Vogel:
Citroenmelisse,Venkel, Selderij, Peterselie, Koreander, Marjolijn,
Bonekruid, Maggiplant, Basilicum, Kummel, Anijs, Mierikswortel,Tijm,
Dille, Bieslook, Daslook, Tuinkers, Oostindische Kers en Rozemarijn. Abejas-árbor
