kogel honingslinger
Geplaatst: wo 30 mei 2018, 03:00
Als ik honing geslingerd heb, zit er achteraf altijd een grijze smurrie in de koker waar de staaf met slingerkooi inzit.
Is dat normaal en kan dat geen kwaad? Moet de kogel vervangen worden? Helpt insmeren met witte vaseline en is dat ok?
Tot nu toe heb ik altijd geslingerd zonder de kogel in te vetten, omdat ik niet wist dat dat de bedoeling was, tot ik dat net ergens las.
Ik denk dat die grijze smurrie (metaalstof) tijdens het slingeren en leeglopen van de slinger niet echt in de honing komt, of toch niet veel.
Behalve als ik de slinger schuin zet om hem te laten leeglopen.
Is dat normaal en kan dat geen kwaad? Moet de kogel vervangen worden? Helpt insmeren met witte vaseline en is dat ok?
Tot nu toe heb ik altijd geslingerd zonder de kogel in te vetten, omdat ik niet wist dat dat de bedoeling was, tot ik dat net ergens las.
Ik denk dat die grijze smurrie (metaalstof) tijdens het slingeren en leeglopen van de slinger niet echt in de honing komt, of toch niet veel.
Behalve als ik de slinger schuin zet om hem te laten leeglopen.