Honing uit 08-08-1991
Geplaatst: za 05 jan 2019, 21:05
Hallo,
Ik heb afgelopen herfst een hele lading emmers uit de kelder van mijn opa gehaald. Hij was imker, een behoorlijk fanatieke ook.
Nu heb ik de eerste emmer maar eens aangebroken om te kijken of het nog wat is:
https://imgur.com/a/jDUwRwM
Het heeft een week lang in 38-39 graden water gestaan. Dus ik heel enthousiast het blik geopend en trof, wat leek op een laag geoxideerde honing aan. De bovenkant eraf geschraapt en toch maar gaan roeren. Dit was lichte honing die over de tijd heen toch wat donkerder geworden is. De geur is vrij sterk, het heeft wel iets weg van bos honing. Die geeft ook een wat sterkere geur af. Zit ook geen gistachtige geur aan of iets dergelijks. Hij smaakt ook goed.
Hebben jullie nog enige suggesties om verder te testen of het nog te consumeren is? Het heeft altijd donker en koel in de kelder gestaan, dus dat vertouw ik wel. Alleen omdat de bovenste laag er nogal ranzig uit zag heb ik er een appart gevoel bij. Aan de geur en smaak is niets te merken, dat is eigenlijk mijn enige peiler voor kwaliteit.
Heb nog 30-40 emmers van ergens 85' tot eind 90ers.
Groeten,
Danny.
Ik heb afgelopen herfst een hele lading emmers uit de kelder van mijn opa gehaald. Hij was imker, een behoorlijk fanatieke ook.
Nu heb ik de eerste emmer maar eens aangebroken om te kijken of het nog wat is:
https://imgur.com/a/jDUwRwM
Het heeft een week lang in 38-39 graden water gestaan. Dus ik heel enthousiast het blik geopend en trof, wat leek op een laag geoxideerde honing aan. De bovenkant eraf geschraapt en toch maar gaan roeren. Dit was lichte honing die over de tijd heen toch wat donkerder geworden is. De geur is vrij sterk, het heeft wel iets weg van bos honing. Die geeft ook een wat sterkere geur af. Zit ook geen gistachtige geur aan of iets dergelijks. Hij smaakt ook goed.
Hebben jullie nog enige suggesties om verder te testen of het nog te consumeren is? Het heeft altijd donker en koel in de kelder gestaan, dus dat vertouw ik wel. Alleen omdat de bovenste laag er nogal ranzig uit zag heb ik er een appart gevoel bij. Aan de geur en smaak is niets te merken, dat is eigenlijk mijn enige peiler voor kwaliteit.
Heb nog 30-40 emmers van ergens 85' tot eind 90ers.
Groeten,
Danny.