Pagina 1 van 1

honingwijn

Geplaatst: ma 01 nov 2004, 23:20
door zwaakse liefde
Beste Imkers,

als ik recepten lees voor honingwijn of honing toe passen in wijn moet de altijd eerst gekookt worden. Als hij kookt dan moet je volgens het recept regel matig afschuimen tot er geen schuim meer ontstaat. mijn vraag is zijn dit pollen die er uit moeten worden gekookt of moeten de suikers enkelvoudig worden gemaakt of iets anders. Een ieder die iets weet of goede uitgeprobeerde recepten weet graag.

Peter Hundepool

Re: honingwijn

Geplaatst: di 02 nov 2004, 07:32
door Hennie Peters
Peter,

Het zal beslist meerdere redenen hebben om het te koken. Een ervan is in ieder geval het doden van bacterien en wilde giststammen.
Voor vragen over wijnmaken kun je terecht op: http://www.bibere.com/forum


groet,
Hennie

Re: honingwijn

Geplaatst: di 02 nov 2004, 09:20
door Hans van der Post.
Ik heb wat opgezocht uit het archief van het forum. Je kan dit zelf ook voor elkaar krijgen. Je kijkt boven in het scherm daar staat een icoon met het woord "zoeken"
Klik daar op, kom je in een invulscherm. Vul het woord gisten in zet een vinkje bij archive en je krijgt een hele waslijst.

Honingwijn is wijn van druiven waar honing aan is toegevoegd!
Mede is gegiste honing volgens een van de bovenstaande recepten.
Lees deze maar van Els, Albert, en mijzelf.
Hans