Pagina 1 van 1
Soorten mede
Geplaatst: wo 14 nov 2007, 19:57
door amja
Wie weet welke soorten mede heel lekker zijn en welke erg tegenvallen?? Nu het kouder wordt is het tijd om mede te maken.
Net heb ik de bramenmede geproeft die erg lekker is, dus nu tijd voor een andere mede.
Amja
Re: Soorten mede
Geplaatst: do 15 nov 2007, 21:40
door Bart de Coo
We hebben het er pas nog over gehad. Klik bovenin je scherm op 'zoeken' en zoek natuurlijk op 'mede'. Ik heb alleen één probleempje ontdekt: als je zoekt op 'mede' dan krijg je ook woorden zoals 'medewerking' [V]. Maar goed, er is al erg veel over geschreven in elk geval. Van een van de laatste keren dat we het erover hadden herinner ik mij dat je vooral moest experimentern en moest opschrijven weat je gedaan had, voor het geval je iets lekkers hebt gefabriekt.
Bart
Re: Soorten mede
Geplaatst: vr 16 nov 2007, 18:29
door m.kolsters.
Hallo Amja ik zou de mede wel eens willen proeven,alleen de naam al..met walnoten vind ik ook goed.Die met druiven vind ik niet zo geweldig,En met kersen en grandberries is zo heerlijk.
GR. Tinus.
Tinus Kolsters
't Bakhuis
Re: Soorten mede
Geplaatst: ma 26 nov 2007, 02:12
door Els Kleijnendorst
Hallo Amja,
de smaak van de mede hangt af van de honingsoort die je hebt gebruikt. Een lichte voorjaarshoning geeft dus een andere smaak (en kleur) dan bijv. een bladhoning.
Zoals in het andere bericht is gesteld, mag de naam "mede" alleen gebruikt worden voor een drank uitsluitend afkomstig van honing, bij andere toevoegingen wordt het "honingwijn".
Els
Re: Soorten mede
Geplaatst: di 27 nov 2007, 20:28
door amja
Hallo Els,
Jaren geleden was er in Boxtel de Honingzemerij, daar kon je mede kopen, 1 soort.
Alleen de mede had een aparte smaak en altijd een laagje bezinksel in de fles.
De smaak vonden heel veel mensen lekker.
Nu maak ik zelf mede van eigen honing en de smaak is veel meer honing maar niet zoet.
Dit verschil moet dan liggen aan de honingsoort?
Welke soort honing geeft dan de lekkerste smaak voor mede?
Re: Soorten mede
Geplaatst: do 29 nov 2007, 01:54
door Els Kleijnendorst
De zoetheid van de mede hangt af van de hoeveelheid restsuikers in de mede, dus de hoeveelheid honing die je hebt gebruikt. En de smaak is iets heel persoonlijks.
Kijk eens in het archief van het forum hierover, een paar jaar geleden is hierover veel geschreven (waaronder door mij).
Vanuit Maleisie een vriendelijk groet,
Els
Re: Soorten mede
Geplaatst: vr 07 dec 2007, 21:36
door m.kolsters.
Dag mede Dame de tej [:p][:o)]is heel voortreffelijk waar bij ik Piet nog moet bedanken voor zijn vinding rijke Afrikaanse drank, als je nog eens iets heb Piet hou ik me aanbevolen[:I]
Groetjes.
Tinus Kolsters
't Bakhuis
Re: Soorten mede
Geplaatst: za 08 dec 2007, 19:54
door amja
Ik wist niet dat ze in Maleisie ook Tej maken, maar zo zal ieder land wel een drankje hebben bereid met honing.
Wij hebben ook onze heerlijke mede.
Amja