sucrose vs Apisuc HM en Api-invert

Hoe pak je het bijenhouden goed georganiseerd aan. Bijenwoningen, gebruiksvoorwerpen bij het houden van bijen.
LWPisa
Berichten: 1530
Lid geworden op: di 01 jan 2002, 20:53
Imker sinds: 1997
Aantal volken: 15
Bijenras(sen): Carnica, mellifera, bastaard
Locatie: Soest
Contacteer:

sucrose vs Apisuc HM en Api-invert

Bericht door LWPisa »

Ik twijfel of deze niet in de sectie wetenschappelijk moet...maar het gaat meer over een test tussen voedingssiropen....

https://www.uni-hohenheim.de/bienenkund ... esirup.pdf

Volgens deze duitse studie zijn er geen verschillen in overleving/uitwintering tussen de suikers(siropen).

Wat wel opvalt is dat er in de HM (high maltose) een dikke fractie maltose (moutsuiker) zit. De bijen kunnen dat wel inverteren maar er zijn aanwijzingen dat overblijvende "zetmeelachtige" suikers uit HM siropen (de maltodextrines) problemen geven bij de winterzit in een strenge winter...

http://www.jas.org.pl/jas_50_2_2006_14.pdf

L
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs [Bot] en 3 gasten