Pagina 1 van 1

mayonaisekleur van honing

Geplaatst: vr 11 sep 2009, 10:42
door StefaanDeputter
Hello,

Wie kan hiervoor een verklaring geven:
ik heb 3 kg licht gekristaliseerde honing in een Kenwood met kneedhaak geroerd.
De bedoeling is om 3 kg zeer fijn gekristaliseerde enthoning te verkrijgen.
De honing was lichtbruin van kleur en is nu na het roeren lichtgeel van kleur (mayonaise kleur).Als ik die dus ga gebruiken als enthoning, gaat de geënte honing natuurlijk ook bleek van kleur zijn.
Wat is hier de verklaring voor?

Stefaan

Re: mayonaisekleur van honing

Geplaatst: zo 13 sep 2009, 00:09
door Hans van der Post.
Stefaan er is nu "lucht" door de kneedhaken is er lucht in de gekristalliseerde honing gekomen en dat geeft een lichtere kleur.
Van een van mijn collega imkers gehoord: met een vijzel de gekristalliseerde honing "fijnwrijven".

!Hans.