Hello,
Wie kan hiervoor een verklaring geven:
ik heb 3 kg licht gekristaliseerde honing in een Kenwood met kneedhaak geroerd.
De bedoeling is om 3 kg zeer fijn gekristaliseerde enthoning te verkrijgen.
De honing was lichtbruin van kleur en is nu na het roeren lichtgeel van kleur (mayonaise kleur).Als ik die dus ga gebruiken als enthoning, gaat de geënte honing natuurlijk ook bleek van kleur zijn.
Wat is hier de verklaring voor?
Stefaan
mayonaisekleur van honing
Moderator: Hans van der Post.
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: do 12 jun 2003, 21:15
- Locatie: Belgium
- Contacteer:
- Hans van der Post.
- Moderator
- Berichten: 8309
- Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
- Imker sinds: 1962
- Aantal volken: 4
- Bijenras(sen): F1 carnica VSH
- Locatie: Oegstgeest
- Contacteer:
Re: mayonaisekleur van honing
Stefaan er is nu "lucht" door de kneedhaken is er lucht in de gekristalliseerde honing gekomen en dat geeft een lichtere kleur.
Van een van mijn collega imkers gehoord: met een vijzel de gekristalliseerde honing "fijnwrijven".
!Hans.
Van een van mijn collega imkers gehoord: met een vijzel de gekristalliseerde honing "fijnwrijven".
!Hans.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten