Hey,
Is het normaal dat de honing na pakweg 2 weken stug en lichter wordt?
Ik heb hem vandaag maar op potten gedaan want roeren werd zeer zwaar en was maar juist op tijd omdat ie anders niet meer op te potten was.
groetjes
Kevin
normaal?
Moderator: Hans van der Post.
Re: normaal?
Volgens mij is dat de normaalste zaak. De enzymen doen hun werk en de kristallisatie komt op gang. HOe lag het durt eer dat proces er is hangt af van de soort nectar, het vochtgehalte,...
-
- Berichten: 931
- Lid geworden op: zo 30 mei 2004, 22:51
- Imker sinds: 1979
- Aantal volken: 12
- Bijenras(sen): Buckfast
- Locatie: Hengelo Gld
- Contacteer:
Re: normaal?
Als je geroerd hebt totdat het begon te kristalliseren is het resultaat waarschijnlijk een honing die ook smeerbaar blijft na kristallisatie, cremehoning dus.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 6 gasten