??Jelte Pieter Dijkstra schreef:Staat nog niet in Imkerpediarijksbijenteeltconsulent
Dit is een aanname van je, of je hebt een typefout gemaakt toen je het op Imkerpedia zocht: rijksbijenteeltconsulent op Imkerpedia
??Jelte Pieter Dijkstra schreef:Staat nog niet in Imkerpediarijksbijenteeltconsulent
Sorry, maar elke opmerking van de heer Bleker tov bijen en/of bestrijdingsmiddelen neem ik met een korrel zout. Ook nu blijken ze dus weer een verdraaing van de waarheid te zijn (zie de reactie van jossmits verderop). Die man heeft alleen maar chaos gecreëerd en het zal nog miljoenen kosten om weer te herstellen wat ie heeft gesloopt.Jaap v.Popering schreef:Zie hier
http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 2k&cad=rja
Met name vraag twee.
2. Vraag: De bijensterfte in Frankrijk is volgens berichten niet afgenomen nadat het gebruik van neonicotinoïden aan banden is gelegd en Frankrijk staat in het verleden verboden toepassingen opnieuw toe. Kan de staatssecretaris hierover opheldering geven?
Antwoord: De Franse autoriteiten berichten mij dat sinds 17 december 2008 inderdaad het middel Cruiser (werkzame stof thiamethoxam) weer is toegelaten in Frankrijk als zaadcoating voor mais, suikerbiet en erwt. Andere middelen op basis van dezelfde werkzame stof zijn toegelaten in groente- en fruitteelt. Middelen op basis van clothianidin zijn eveneens toegelaten in de fruitteelt. Middelen op basis van imidacloprid kennen toelatingen op een veelheid van gewassen in Frankrijk. De bijensterfte is in de jaren 2008 tot en met 2010 niet aantoonbaar gestegen (gemiddelde volkensterfte in FR voor 2008 is 29,3%; 2009 is 23,4% en in 2010 26,8%), laten de Franse autoriteiten mij weten.
Bij mij staan binnen het vliegbereik van mijn Bijen elk jaar zowel Mays als suikerbieten en heb de laatste tien jaar minder dan vijf procent uitval.
Jaap v P
Ook wel even interessant om aandachtig door te lezen . in het bijzonder .Jeroenvt schreef:
(zie de reactie van jossmits verderop)..
wat kunnen ze anders zeggen?jossmits schreef:Zie hieronder de reactie van Bayer op deze rapporten:
http://www.bayercropscience.nl/BAYER/Cr ... NL&ccm=000
Syngenta heeft een soortgelijke reactie.
Ik denk dat zij gelijk hebben, dat de risico's van deze produkten voor bijen in principe te beheersen zijn.
Jos
"de werkelijke problematiek van de teruggang in bijenpopulaties: de varroa-mijt, bijenziekten en somtijds te weinig voedsel door gebrek aan biodiversiteit."jossmits schreef:Zie hieronder de reactie van Bayer op deze rapporten:
http://www.bayercropscience.nl/BAYER/Cr ... NL&ccm=000
Syngenta heeft een soortgelijke reactie.
Ik denk dat zij gelijk hebben, dat de risico's van deze produkten voor bijen in principe te beheersen zijn.
Jos
Blijkbaar heb jij een behoorlijke ervaring.alfa vulgaris schreef:
Afgelopen jaar ook zéér weinig hommels gezien en die heb ik toch echt voor de bestuiving van m'n boontjes nodig.
.
Gebruikers op dit forum: Semrush [Bot] en 3 gasten