Emmers rasp zijn er vandaag meegemaakt.
Vorig jaar heeft ons (imkerveniging Morstel) gewaardeerd lid René hiermee de eerste prijs gewonnen op de wedstrijd voor nieuwe uitvinden van de [morgen nog in te vullen vereniging]. Door de rasp wordt grote blokken fijn gemaakt. De rasp (dus het product) lijkt net op de grote variant van geraspte Goudse kaas voor over de pasta...vindt u niet

Het voordeel is dat de rasp vele malen sneller smelt dan grote (ongeraspte) blokken. Op die manier gaat het proces van wassmelten vele malen sneller en kan er sneller met persen worden begonnen en bovendien wordt er energie op deze manier bespaart.
Ik heb er ook een fimplje van gemaakt. Het filmpje laat wel een ietwat een onreprensentatief beeld zien. Over het algemeen zijn grote langgerekte blokken was gebruikt ter grote van een cake bakblik. Echter bij het fimlpje was er sprake van een kleiner wasblokje (wat eigenlijk te klein was ivm de veiligheid). De rasp is nog een prototype en zal in de toekomst verder worden verbeterd door René. René gebruikte de onderstel/as van een hometrainer.
Fotos en fimpje worden nog geupload.