Het zijn mooie beesten, maar in het veld tijdens mijn werk verafschuw ik ze wel eens... want ze vliegen net op voor je voeten met veel kabaal.
Verder heb ik bij mijn weten nog nooit fazant gegeten. Het zou er toch eens van moeten komen, maar niet deze hoor Hennie!
Eventueel een Lady Amherst ofzo...
Citaat JP: De losse suikermethode heb ik nl. van jou afgekeken (plus het diepvrieszakje). Alhoewel ik eerder ook wel losse suiker in die Kirchainer gebruikte.
Niettemin heb ik volgens mij toch gezien dat de bijen met losse suikerkorrels rondlopen. Ik zal proberen er dit jaar eens een foto van te maken. Mss wil jij er ook eens extra op letten Hans?
Wel JP ik heb opgelet weet dat dit voorkomt maar wanneer? als het volkje ruimte nodig heeft. Kijk in het voerbakje en dan vind je daar bijen die aan het bouwen zijn ze willen ruimte en de suiker ligt in de weg.
Citaat alfa: Hoelang duurt dat nu met droge suiker?
Het lijkt me dat dit veel langer duurt want de bijen zullen toch ook water moeten hebben.
De raatjes zijn in een week uitgebouwd.
Citaat alfa: Ik had met deze methode wel even een belachelijk hoog bevruchtingsresultaat
Dit ligt niet aan de methode maar gewoon aan het goede vliegweer.
A.A. Staals schreef:
Jaap hoe is dat mogelijk met al die mais voor de deur?
Ad.
Hoeveel bijenhouders zouden wij een stage plaats aan kunnen bieden
Jaap v P
Jaap
Ik denk heel wat. Maar wel een probleem in mijn omgeving waar mensen zijn die bang zijn dat de prijs van de volken gaat zakken, als men de varroa mijt beter gaat bestrijden.
Vandaag kwamen de bijtjes weer naar buiten alle 3 de kasten. Op naar de 15 graden, ik ben de sneeuw en ijzel meer dan zat vooral als je op de brommer naar je werk gaat/moet.
Het gezoem klinkt me als in de oren.