"Wie wil afkicken van suiker kan natuurlijke zoetstoffen gebruiken. Hoe smaken die? Een zoetstoftest voor suikerjunks.
In dit artikel wordt ingegaan op kunstsuikers zoals het beruchte aspartaam en de onlangs toegelaten Stevia.
Waarom ook van belang van imkers ?
Je kan niet alle 'suikers'over een kam smeren.
Zijn bijen 'suikerjunks' of nectarverslaafden ?


Helaas wordt in het artikel HONING als natuurlijke zoetstof niet genoemd .
Conclusiesvan het artikel:1. Pure Via steviapoeder: chemisch en bitter 2. Sukrin, Serieuze optie voor in de koffie 3. Truvia: niet geschikt om mee te bakken4. Xugar Zer Kristal: gekke nasmaak en 5. Damhert Tagatesse: favoriet om mee te bakken.
Mijn vragen:
Heeft het gebruik honing invloed op de insulinehuishouding van de mens ?
Hoe reageren bijen op suikerstroop met aspartaam of een andere kunstsuiker ?

P.S In het artikel wordt kwistig gestrooid met suiker cq zoetsmakende stoffen: wat te denken van: tagatose,sucralose, ologosachariden,glycocide, steviol, erythritol, steviol-- hier is mijn pet...

In mijn Franse bijenblad, "Abeille de France "heeft een artikelenserie gestaan over suikers. Helaas nu niet bij de hand maar wellicht weet iemand hier iets zinnigs over te zeggen. Kunnen bijen ook obese zijn worden ?? Kunnen Buckfast- of Carnicameiden mollig worden

