Door het weer vloeibaar maken van honing door verwarming, stijgt o.a. het hmf (hydroxymethhylfurfural), een van de parameters voor de kwaliteit van honing. Voordeel van een automatische creamer zijn vooral het gemak, honing erin en binnen enkele dagen is het proces afgerond. Diverse klanten van de Imkershop

gebruiken met veel plezier een van de oplossingen van de Imkershop zoals deze
honingcreamer. Ik kan wel eens vragen of een van de gebruikers een review wil schrijven. Er zijn overigens ook goedkopere oplossingen zoals
deze, maar hier zou je zelf een tijdklokje tussen moeten zetten en iets van een afdekking...
of eentje met verwarming geïntegreerd. Bij de eerstgenoemde zal met een tijdklok een interval ingesteld moeten worden. De creamhoningvaten zijn relatief prijzig omdat deze een goede sterke motor nodig hebben om de honing rustig maar krachtig te kunnen roeren.
Uiteindelijk denk ik dat je zelf de vraag moet beantwoorden of hij het geld waard is. Dit zal af hangen van hoeveel tijd besteed jij er nu aan? En hoe vaak doe je het? En wat ben je in de toekomst van plan?