Echt gegoten kunstraat is ook niet bij kamertemperatuur te rollen tot kaarsen.FerryB schreef:Ik rol gewoon kaarsen van gegoten was. Als je het maar doet op kamertemperatuur.maartenkleijne schreef:Alleen gewalste raten zij geschikt om kaarsen te rollem. Voor de rest hebben ze vooral nadelen.
Gaat prima.
Misschien als je het een dag in de broedstoof legt bij een kleine 40 graden.
Ik heb eigenlijk nooit goed begrepen waarom gewalst kunstraat wel goed kan buigen en gegoten niet???
Structuur verandering??
Bij gewalste kunstraat en bij gegoten kunstraat worden dezelfde machines gebruikt??? of niet??
Ik heb bij het Ielgat wel gegoten kunstraat gekocht wat behoorlijk buigzaam was??
Wat ik in Duitsland liet maken van eigen was brak al bij een hele kleine hoek??
Nu ik de knoop door gehakt hebt en zelf van m'n eigen was kunstraat maak is de was gewoon breekbaar en wordt die 's winters ingesmolten bij kamer temperatuur en ook opgeslagen.
Door al dat gemieter gaat de sector "kunstraat maken" nu op de schop.
Ik hoop dat ze inzetten op zuivere was en steeds daarop controle.
Dan betalen we wat meer voor het goede product.
En de regelgeving moet nu eindelijk eens beslissen om alles duidelijk te omschrijven.
Dirk.