Tieme schreef:
In ieder geval boycotten zou ik zeggen.
Daar ben ik het 100% mee eens

Tieme schreef:
In ieder geval boycotten zou ik zeggen.
Daar ben ik het 100% mee eens
Dit is allemaal gezever om de slachtoffers te sussen. Feit is dat er niets van gaat komen en dat de schuldige die nog jaren een impact gaat hebben op de zuiverheid van de was (die 40 ton zullen niet plots in rook opgaan) er weer eens fluitend vandaan loopt.Jelte Pieter Dijkstra schreef: De FOD heeft dit zinnetje echter nog verduidelijkt en zegt dat ze het volgende bedoelen: dat die factoren mede een invloed kunnen hebben, bijvoorbeeld een forse temperatuurstijging zou tot gevolg kunnen hebben dat bepaalde componenten van onzuivere was gaan smelten en zo de vochthuishouding ontregelen.
Op de verpakking staat bij mij "gegoten bijenwas" en dan de afmetingen. Het gaat geheel tegen onze intuïtie in, want we hebben gezien dat de waswafels de oorzaak van onze broedproblemen zijn. Echter juridisch iets bewijzen is van een heel andere aard. Er zijn hier helaas twee problemen, waardoor de fabrikant er makkelijk mee wegkomt:Tieme schreef:Vreselijk om te zien hoe om de feiten heen wordt geredeneerd. Staat op de verpakking dat het zuivere bijenwas is? Als dat zo is, moet de focus daar misschien op zijn. Er is niet geleverd wat is beloofd.
Voor de schade is dan nog geen oplossing. Maar de leverancier moet hier natuurlijk niet mee wegkomen.
In ieder geval boycotten zou ik zeggen.
Het grootste deel van die 40 ton zou nog niet eens in omloop zijn gebracht en zou nog onverwerkt bij de fabrikant van de probleemwafels liggen te wachten in de opslagruimtes. Men vreest dat dit de komende jaren in een verhouding van bijvoorbeeld 30% zal toegevoegd worden aan (betere) bijenwas. Alleen al daarom is het zo belangrijk dat dit niet op een sisser mag aflopen: bijenwas moet dringend gedefinieerd worden en er moet waterdicht/wetenschappelijk bewezen worden dat die was voor broedproblemen zorgt. Zoniet... (vul zelf maar aan)joselito schreef: Feit is dat er niets van gaat komen en dat de schuldige die nog jaren een impact gaat hebben op de zuiverheid van de was (die 40 ton zullen niet plots in rook opgaan) er weer eens fluitend vandaan loopt.
Vandaag 4 (zeer behulpzame!) medewerkers van het FAVV gesproken op de landbouwbeurs in Gent (Agriflanders, een aanrader als je koeien houdt). De resultaten van onderzoek op detergenten zijn nog niet bekend (en dus ook nog niet in Foodweb). Dit zal nog wel even duren, denk ik.Iemand van de Belgische imkers ondertussen al resultaten gehad van de honinganalyse van december door FAVV?
Dit is niet gemakkelijk! Ik ben hier ook achteraan geweest. Er zijn wel labo's die gespecialiseerd zijn in koolwaterstoffen. Het is peperduur. Je bent voor 2 a 3 koolwaterstofen (bijv. parafine, stearine, palmitine) al ca. 120 euro kwijt.Wie weet waar je in Nederland door een betrouwbaar laboratorium(gespecialiseerd op bijenwas) bijenwas kan laten onderzoeken op toevoegingen en bestrijdingsmiddelen?
Tja die twee kilo zit verspreid neem ik aan. In principe kun je die in het voorjaar wel terug vinden. Als er broed in komt, herken je die zo.Dan weet je in ieder geval hoe je eigen was er nu voorstaat.
Ik verkoop in het voorjaar altijd een aantal volken en hoewel ik nog niets gemerkt heb wil ik het toch graag weten.
Ik heb ook nog een 18 kg van de gekochte 20 kg op de plank liggen 213042 en 213054(de verdachte nrs. gaan tot 213110), twee kg zit in de volken maar dus niets gemerkt, maar heel laat gebruikt en na half augustus controleer ik niet meer alle volken totaal.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast