Honing laten caramelliseren
- Jelte Pieter Dijkstra
- Berichten: 5028
- Lid geworden op: ma 19 feb 2001, 00:00
- Imker sinds: 1998
- Aantal volken: 0
- Bijenras(sen): baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
- Locatie: Belgie
- Contacteer:
Honing laten caramelliseren
Kan dit? Ik heb dit vandaag nl geprobeerd en het werd een schuimerige donkere bittere massa. Komt dit van de eiwitten in honing? Het was geen succes.
JP
- maartenkleijne
- Moderator
- Berichten: 3584
- Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
- Imker sinds: 1974
- Aantal volken: 3
- Bijenras(sen): bastaard
- Locatie: hilversum
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Klinkt alsof het geprobeerd hebt het droog te koken.
Kan niet.
Caramelliseren zou moeten gaan door het langdurig - urenlang- op 80-90 graden te laten staan, maar oppassen dat het niet gaat verbranden.
Kan niet.
Caramelliseren zou moeten gaan door het langdurig - urenlang- op 80-90 graden te laten staan, maar oppassen dat het niet gaat verbranden.
gr,
m
m
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 02:52
- Imker sinds: 2016
- Aantal volken: 2
- Bijenras(sen): Carnica
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Het klinkt idd als te hoge temperatuur
- Jelte Pieter Dijkstra
- Berichten: 5028
- Lid geworden op: ma 19 feb 2001, 00:00
- Imker sinds: 1998
- Aantal volken: 0
- Bijenras(sen): baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
- Locatie: Belgie
- Contacteer:
-
- Berichten: 40
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 02:52
- Imker sinds: 2016
- Aantal volken: 2
- Bijenras(sen): Carnica
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Suiker neemt enorm veel warmte in zich op. Die is er niet zomaar weer uit. Rustig opwarmen en dan moet het lukken
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: wo 02 apr 2014, 22:52
- Imker sinds: 2004
- Aantal volken: 12
- Bijenras(sen): Buckfast.
- Locatie: Weert, Midden-Limburg.
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Caramelliseren met honing nog nooit gedaan.
met suiker (water) is het ook lastig maar te doen. Misschien oefenen met suikerwater? of suiker, popcorn maken en zelf de zoet maken.
zodat je routine krijgt / gevoel ervoor ontwikkeld.
Caramel zit volgens mij op de 160 graden, kan me niet voorstellen dat de smaak van honing dan goed blijft.
met suiker (water) is het ook lastig maar te doen. Misschien oefenen met suikerwater? of suiker, popcorn maken en zelf de zoet maken.
zodat je routine krijgt / gevoel ervoor ontwikkeld.
Caramel zit volgens mij op de 160 graden, kan me niet voorstellen dat de smaak van honing dan goed blijft.
- Jelte Pieter Dijkstra
- Berichten: 5028
- Lid geworden op: ma 19 feb 2001, 00:00
- Imker sinds: 1998
- Aantal volken: 0
- Bijenras(sen): baastaard (mijn lievelingsbij), ca, bu
- Locatie: Belgie
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Wie wil dit ok eens proberen? Bij mij ging het enorm schuimen. Geen succes.
Mss eerst eens half honing en half suiker.
gr.
Mss eerst eens half honing en half suiker.
gr.
JP
-
- Berichten: 149
- Lid geworden op: di 08 jan 2013, 07:37
- Bijenras(sen): Mellifera
- Locatie: Jämtland, Zweden
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Ben van plan het eens te proberen, maar niet vandaag 
Hier staat e.e.a. omschreven. Ik weet niet of het werkt:
http://www.fao.org/docrep/w0076e/w0076e09.htm#2.12.16
//Han

Hier staat e.e.a. omschreven. Ik weet niet of het werkt:
http://www.fao.org/docrep/w0076e/w0076e09.htm#2.12.16
//Han
-
- Berichten: 145
- Lid geworden op: do 27 aug 2015, 16:07
- Imker sinds: 2008
- Bijenras(sen): Buckfast
- Locatie: De Gelderse Vallei
- Contacteer:
Re: Honing laten caramelliseren
Ik maak wel eens gekarameliseerde witlof of spruiten met honing, gaat prima. Middelhoog vuur en met een minuut of 10 ben je het mannetje.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten