Ruinerweg schreef:Die zelf uitgebouwde raat zou te eten moet zijn, lijkt mij toch niet een geweldig idee als ik kijk naar de residuen in honing en was.
En wat Turkije betreft.....ik spreek via een nieuwsgroep nog wel eens Turkse imker die de Varroa bestrijden met Tac Tic
met de werkzame stof Amitraz..... Maar goed daar wordt wel meer wat ruimer gekeken naar veel zaken.
Ik es een lezing gevolgd van Pia Aumeyer http://www.immelieb.de over residuen in was en honing, de stoffen komen ook in het systeem van de bij terecht. En wat betreft de hoeveelheid die je zou kunnen eten....denk ook es aan alle andere stoffen die je via je eten etc. binnenkrijgt. Ik probeer zou weinig mogelijk van die stoffen binnen te krijgen en raat ook niet, alhoewel ik ook graag
een stuk raat opsnoep....
Ik heb een hekel om heide honing te slingeren, afgelopen jaar had ik van 1 kast 7 verzegelde ramen met raathoning, natuurlijk zonder voorbouw we snijdener regelmatig een blokje af en eten het als een bonbonnetje bij de koffie.
En ik heb verschillende volle ramen verkocht voor 30 euro per stuk, met de vraag of ik nog meer te koop heb.
Van een Turkse dame hoorde ik dat ze de honing met raat glad roeren en vermengen met echte roomboter, lijkt me een heerlijk smeersel!
Toevallig sprak ik gisteren op een feest een Iraanse, en die at ook raat, en haar kinderen ook.
Ze vertelde dat een stuk raad ter grootte van een eetbord € 28,00 kostte.
Prijzig, en ik heb geen idee waar ze het kocht.