Zo meteen om twintig voor acht (= 19.40 uur) kun je op NPO TV 2 in "Binnenste Buiten"
is chefkok Ramon Brugman te zien en te beluisteren, die onlangs met bijenhouden
is begonnen en al in zijn eerste jaar heidehoning hoopt te oogsten.
Ik kreeg die kijktip 10 minuten geleden binnen.
Ik ben benieuwd hoe z'n recepten er uit zullen zien en hoe hij over honing praat en
welk 'ras' bijen hij heeft.
Het zal toch niet zo zijn dat hij de naam "Pur-sang Carnica-heidehoning" gebruikt of
"Pur-sang Buckfast-heidehoning op de menukaart of het etiket van het potje zal zetten,
dat hij de gasten als welkomstsurprise bij het sorbet wil presenteren.
Pur-sang is Frans; het betekent volbloed en wordt meestal in het
paardenjargon gebruikt.
pur-sang betekent óók: aan alle eisen voldoend die gesteld worden.
Koenen en Kramer en 'n Frans woordenboek geven geen voorbeeld waar
de eisen te vinden zijn voor 'raszuivere' honing. Daarom wijs ik maar op
het "Honingbesluit" dat in ons forum uitgebreid te vinden is.
