Op de etiketten van bijvoorbeeld het bijenhuis staat; "Honing kan kristalliseren. Verwarm het potje in water van max. 40 graden dan wordt ze weer vloeibaar."
Ik denk dat je de fout maakt dat je denkt dat gekristalliseerde honing niet meer goed/verkoopbaar is, maar dit is niet waar. Geef ze het bovenstaande advies mee (of zet het op je etiket), dan is er niets aan de hand.
vloeibare honing verkopen?
Moderator: Hans van der Post.
Re: vloeibare honing verkopen?
Bewaren van honing hangt voor het grootste gedeelte af van het vochtpercentage.
Ik vertel er gewoon bij dat als de honing cristalliseert dat men dat aubain marie (ten hoogste 40C) weer vloeibaar kan maken. ( Niet in magnetron)
Ik vertel er altijd gewoon alles bij wat ik weet en wat mensen willen weten, ze mogen zelfs in mijn slingerruimte kijken, verberg niets.
Doe er niet krampachtig over, je verkoopt een eerlijk product voor naar verhouding het werk bijna niets.
Ik vertel er gewoon bij dat als de honing cristalliseert dat men dat aubain marie (ten hoogste 40C) weer vloeibaar kan maken. ( Niet in magnetron)
Ik vertel er altijd gewoon alles bij wat ik weet en wat mensen willen weten, ze mogen zelfs in mijn slingerruimte kijken, verberg niets.
Doe er niet krampachtig over, je verkoopt een eerlijk product voor naar verhouding het werk bijna niets.
Alexander (Lex)
- Teake de Jong
- Berichten: 332
- Lid geworden op: do 12 jun 2014, 04:06
- Imker sinds: 2014
- Aantal volken: 8
- Bijenras(sen): Buckfast F1 en bastaard
- Locatie: Zwolle
- Contacteer:
Re: vloeibare honing verkopen?
Een beetje late reactie...
Ik vertel mensen altijd dat ze best een beetje argwanend mogen zijn bij honing die niet kristalliseert!
En dat ze bij mij een eerlijk product kopen waar niet mee gerommeld is en dat mijn honing zeker weten een keer zal kristalliseren.
Mijn advies om kristalliseren tegen te gaan is..., lekker dòòr eten.
Teake
Ik vertel mensen altijd dat ze best een beetje argwanend mogen zijn bij honing die niet kristalliseert!
En dat ze bij mij een eerlijk product kopen waar niet mee gerommeld is en dat mijn honing zeker weten een keer zal kristalliseren.
Mijn advies om kristalliseren tegen te gaan is..., lekker dòòr eten.

Teake
Geloof niet alles wat je denkt.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten