Doe geen enkele moeite bee-tree.
Er is geen enkele belangstelling voor bijen gerelateerde producten bij de meeste imkers.
Misschien wel bij bijenhouders.
Meerdere presentaties gemaakt, echter is menig imker slechts van de productie van veel honing en volken geïnteresseerd.
Pollen info indertijd op het forum geplaatst was ook geen belangstelling.
Dus extra rubrieken , daar zit geen enkele imker op te wachten.
Als ik de theorie lessen zie van een (aankomend) bijenteeltleraar heb ik mijn bedenkingen.
Over bijenproducten bij die colleges en ook bij de basiscursussen voor beginners is kennis van bijenproducten wel heeeel erg ver weg.
Wordt amper besproken/behandeld.
Het gaat alleen om profit.
Nou kom dan maar met je reactie.
Voor jou bee-tree dan nog ter afsluiting wat info over honing uit een van mijn presentaties, hoef je dat niet nog op te zoeken

Wat zit er allemaal in onze honing?
- Suikers 80%
fructose 30 – 50%
glucose 25 - 45%
overige suikers 5% (turanose, maltose, trehalose, isomaltose, erlose, melecitose, raffinose, sucrose)
- Water 17%
- Proteïnen (eiwitten) 3%
- Pollen
- Enzymen (temperatuur gevoelig!) ( invertase, amylase, katalase, zure fosfatase, glucose-oxidase)
- Mineralen / Sporenelementen
- Aminozuren
- Vetten
- Aromastoffen
- Kleurstoffen
- Secundaire plantenstoffen
- Vitaminen
- HMF
- Meer dan 300 stoffen zijn er gevonden in honing (Eva Crane 1980)
- en nog wat zaakjes die we niet zouden willen, plastics, fijnstof, pesticiden e.d.
Fijn weekeinde allen
