Jeroenvt schreef:wat doet een imker dan?
Mvg Jeroen van Tol
Jeroen, is dat een theoretische vraag, of een praktijk voorbeeld?
Om het aantal pollen, en dus het percentage te bepalen moet je dus een goed preparaat (kunnen) maken middels de centrifugemethode en dan echt pollen gaan tellen.
Ga je de te controleren preparaten met de zakbuismethode doen dan is voor een percentage bepaling dit te onnauwkeurig zo heb ik na 100 preparaatjes maken wel geconstateerd.
Maar wat doet de imker, is jouw vraag?
1e lekker consumeren of weggeven aan goede kennissen/familie of liefhebbers en er van genieten.
2e als inhalige imker die alleen naar profit kijkt, zal je de honing moeten nemen die het meeste opbrengt bij verkoop[:p].
3e gaat het om de praktische verkoop dan kan je op het etiket vermelden van welke bloemen/dracht de honing afkomstig is.
4e kijk wat aan kleur, smaak en kristallisatie het meest overheersende is van je honing en benoem deze dan.
Je ziet keuzes genoeg!
Met welke microscoop werk je?
http://www.bitsandbees.nl Bijna alles over bijen.
Bijen, monitor van ons milieu!