Ik heb geen kosten aan de potjes. Ik doe het gewoon als volgt: De buren, de kinderen van de JNW en noem maar op heb ik gevraagd om de potten met metalen deksels te bewaren. Als het deksels zijn waar helemaal niks op staat dan is dat des te beter. Een pot waar de mayonese inzit bijvoorbeeld.
Vervolgens gaat er een etiket overheen zodat niet te zien is wat het voor pot is. En als je die potten en deksels goed schoonmaakt dan is er niks aan de hand en kost het je geen drol
Kwee nie. Maar die binnenkanten van de deksels zijn van een zacht kunststof. De deksels vervang ik dus sowieso. Glas kan je wel goed reinigen. En deksels kosten ongeveer 6 cent.
Ik was trouwens zo uitverkocht via de winkel van de zorgboerderij hier in het dorp. Daar verkopen ze zelfgemaakte artikelen, zelfverbouwde groente in combinatie met natuurvoeding en was er voor mijn honing ook nog wel wat ruimte. Ik had 60 potjes die in anderhalve maand weg waren en er is nog steeds vraag.
AndreasH schreef: Ik doe het gewoon als volgt: De buren, de kinderen van de JNW en noem maar op heb ik gevraagd om de potten met metalen deksels te bewaren. Als het deksels zijn waar helemaal niks op staat dan is dat des te beter. Een pot waar de mayonese inzit bijvoorbeeld.
Vervolgens gaat er een etiket overheen zodat niet te zien is wat het voor pot is. En als je die potten en deksels goed schoonmaakt dan is er niks aan de hand en kost het je geen drol
Zo dacht ik er jaren geleden ook over , tot de eerste braderie waar ik op stond , en ik de mensen hoorde smoezen over die gebruikte potjes, en geen honing kochten.
Sindsdien gebruik ik twee soorten potten , Honing een Hak potjes alles met een nieuw deksel en eigen etiket. en ... met succes[:)]
Je kunt niet ieder glazen potje gebruiken. Sommige geuren krijg je er met schoonmaken niet uit (van augurken bijvoorbeeld. Mayonaisepotten zou ik om die reden ook niet gebruiken). Ik hergebruik alleen HAK-potten waar bijvoorbeeld appelmoes in heeft gezeten. En ik draai er nieuwe dekseltjes op, want oude dekseltjes kunnen vervormd zijn en niet meer goed sluiten.
Aan de andere kant kunnen klanten ook ongelooflijk zeuren. Ik bezit zelf een flinke doos vol dekseltjes van conservenfabriek Baltussen in Driel (Gld). Dat zijn van die 'klikdekseltjes' voor op Hak-potjes. Je kookt bijvoorbeeld stoofperen gaar, giet ze kokend heet in een Hak-potje, draait er een klikdeksel op, et voila, de boel trekt vacuum en het dekseltje klikt naar binnen. Zodra je hem opendraait zegt ie 'klik'. Dan weet de consument dat de inhoud niet bedorven is.
Maar nu gebruik ik die dekseltjes altijd voor mijn Hak-potjes met honing. Gaan klanten zitten jammeren dat dat dekseltje geen klik zegt. Alsof ik mijn honing kokend heet afvul. Kun je dat weer met je gezicht in de plooi en engelstjesgeduld gaan staan uitleggen.