Bericht
door kreydt » di 09 mar 2010, 16:04
Jeroenv,
Tussen haakjes, ik heb niets gecorrigeerd maar jij hebt slecht gelezen of gelezen wat zelf wilde.
Zoals je juist stelt, is 99% van de telers zijn ok. Maar het zijn die 1% die onze bijen om zeep helpen of ook heel de sector in een slecht daglicht stellen.
Zeg nu niet; "Dat bestaat niet in Nederland". Het is gewoon menselijk om de gemakkemijkste weg te kiezen en dus worden er regeltjes omzeild, in zover het nog mogelijk is.
Kijk maar eens naar de imkers. Hoeveel gebruiken niet-toegelaten middelen? ( of zaken waar geen toelating voor bestaat en toch in de handel te krijgen zijn ) Je zal weer stellen dat ik in cowboy-kringen vertoef, maar ik ken er véél.
Ik heb natuurlijk overdreven met het aanhalen van giftige stoffen op de schil van fruit, dat geef ik grif toe. Maar als je stelt dat natuurlijk toxines ongevaarlijk zijn is dit ook schromelijk overdreven. 'Was' dus je onbespoten fruit toch maar!!!
Terloops haal je DDT aan. Ondanks het wereld moratorium, van rond de jaren '70 geloof ik, wordt deze stof nog dagelijks gebruikt. Kijk eens op het i-net bij de officiele productie cijfers van China. Miljoenen kilogram worden er jaarlijks geproduceerd en dus denk ik toch, ook gebruikt. Gewoon een schande en maar ik heb nog geen enkele actiegroep daar iets over horen kraaien. Wel over minimale belasting die de boer en tuinder veroorzaakt. Moest het zo erg zijn was de mensheid al lang uitgestoven. De actieve stoffen die ik 30 jaar geleden gebruikte en nu met reden verboden zijn, waren echt vergif. s'avonds spuiten en s'morgens lagen de konijnen dood in de plantages.
Als je dus wat leeftijd hebt, heb je ook van dat bespoten fruit geeten en het overleefd.
kg