enige scepsis bij een bedrijf met deze omschrijving van activiteiten wanneer ze medicinale honing verkopen snap ik wel hoor.....
Imker sinds 2009, 10 volken ingewinterd.
Honeysoft
-
- Berichten: 2703
- Lid geworden op: wo 15 mar 2006, 20:19
- Imker sinds: 1957
- Bijenras(sen): carnica
- Locatie: Eindhoven
- Contacteer:
Re: Honeysoft
J.Evers schreef:
enige scepsis bij een bedrijf met deze omschrijving van activiteiten wanneer ze medicinale honing verkopen snap ik wel hoor.....
Imker sinds 2009, 10 volken ingewinterd.
Je zou eens kunnen proberen 't goeie bedrijf te vinden.
ad staals
Re: Honeysoft
Hans van der Post. schreef:
Oja in 2004 je "mag" het lezen!
http://www.bijenhouden.nl/forum/topic.a ... IC_ID=4116
!Hans.
Bedankt Hans,
dit zet deze honing wel in een ander daglicht ...
Re: Honeysoft
Als eigenaar van TAUREON, de maker van HoneySoft, kan ik daar wellicht een goed antwoord op geven. De honing in HoneySoft is afkomstig uit Zuid-Amerika. Hij is (mede daardoor) zeer zuiver. De honing is vrij van insecticiden, pesticiden, zware metalen en antibiotica uit de landbouw. Bovendien is de honing geselecteerd op hoge gehalten aan werkzame bestanddelen (zoals het enzym glucose-oxydase, fructose, etc.).
Ook in een ander opzicht is deze honing zuiver, namelijk er zijn geen stoffen aan toegevoegd. Het gaat dus om een pure medicinale honing.
En tenslotte: HoneySoft is een (zeer) multiflorale honing met een grote diversiteit aan pollen. Er zijn aanwijzingen dat dit gunstig is voor de antibacteriële werking van de honing.
Juist het vliegen van bijen op een grote rijkdom aan planten en bomen geeft dus een rijke honing. Een bijenvolk in kassen leidt (meestal) tot een monoflorale, pollen-arme honing.
# pim123: heb ik daarmee je vraag voldoende beantwoord?
Ook in een ander opzicht is deze honing zuiver, namelijk er zijn geen stoffen aan toegevoegd. Het gaat dus om een pure medicinale honing.
En tenslotte: HoneySoft is een (zeer) multiflorale honing met een grote diversiteit aan pollen. Er zijn aanwijzingen dat dit gunstig is voor de antibacteriële werking van de honing.
Juist het vliegen van bijen op een grote rijkdom aan planten en bomen geeft dus een rijke honing. Een bijenvolk in kassen leidt (meestal) tot een monoflorale, pollen-arme honing.
# pim123: heb ik daarmee je vraag voldoende beantwoord?
Re: Honeysoft
Ik las over een onderzoek naar werkzame antibacteriële stoffen in honing. Een conclusie is dat o.a. het eiwit 'bee defensin-1' verantwoordelijk is voor de werking.
‘Bee defensin-1 komt voor bij bijen, ze gebruiken het in hun afweersysteem.’
Voor het onderzoek is honing van Revamil (medische honing uit Wageningen) gebruikt, die onder gestandaardiseerde condities in kassen wordt geproduceerd.
Onderzoek AMC: http://www.amc.nl/?pid=6491&&contentite ... itemid=101
‘Bee defensin-1 komt voor bij bijen, ze gebruiken het in hun afweersysteem.’
Voor het onderzoek is honing van Revamil (medische honing uit Wageningen) gebruikt, die onder gestandaardiseerde condities in kassen wordt geproduceerd.
Onderzoek AMC: http://www.amc.nl/?pid=6491&&contentite ... itemid=101
Re: Honeysoft
Ik ben ook zeer geïnteresseerd in dit eiwit. Alhoewel, ik "zit er ook een beetje sceptisch in. Elk jaar verschijnen er wel enkele studies die één specifieke verbinding verantwoordelijk houden voor het antibacteriële effect. Zo zijn ze er voor het enzym glucose-oxydase, voor fructose, etc."stapels studies voorhanden.
Zo was er enkele maanden geleden een Duitse hoogleraar die dé antibacteriële stof gevonden meende te hebben: "methylglyoxal". Dat zou alleen in één specifieke honing zitten: Manuka-honing. Methylglyoxal is zeker bacteriedodend want het is zelfs een sterk toxische stof voor het menselijk lichaam. In de publicatie ging de betreffende hoogleraar er maar niet op in waarom bijvoorbeeld de HoneySoft-dressings met de bekende Zuid-Amerikaanse honing op zijn minst even zo sterk antibacterieel zijn. En ook van enkele andere honingsoorten is dit bekend.
Kortom, het claimen dé stof gevonden te hebben relativeer ik graag. Ik verwacht dat het is zoals bij een goede wijn: er is een complex aan factoren die die wijn lekker en goed maken. Niet één stof. Zo is het ook bij honingsoorten met antibacteriële eigenschappen.
Zo was er enkele maanden geleden een Duitse hoogleraar die dé antibacteriële stof gevonden meende te hebben: "methylglyoxal". Dat zou alleen in één specifieke honing zitten: Manuka-honing. Methylglyoxal is zeker bacteriedodend want het is zelfs een sterk toxische stof voor het menselijk lichaam. In de publicatie ging de betreffende hoogleraar er maar niet op in waarom bijvoorbeeld de HoneySoft-dressings met de bekende Zuid-Amerikaanse honing op zijn minst even zo sterk antibacterieel zijn. En ook van enkele andere honingsoorten is dit bekend.
Kortom, het claimen dé stof gevonden te hebben relativeer ik graag. Ik verwacht dat het is zoals bij een goede wijn: er is een complex aan factoren die die wijn lekker en goed maken. Niet één stof. Zo is het ook bij honingsoorten met antibacteriële eigenschappen.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast