honingwijn

Over producten voor bijen (suiker) en van bijen (was/honing/stuifmeel/propolis enz.), recepten, en over de therapeutische mogelijkheden van deze produkten.
Plaats reactie
zwaakse liefde
Berichten: 28
Lid geworden op: di 08 jun 2004, 13:03
Locatie: Netherlands
Contacteer:

honingwijn

Bericht door zwaakse liefde »

Beste Imkers,

als ik recepten lees voor honingwijn of honing toe passen in wijn moet de altijd eerst gekookt worden. Als hij kookt dan moet je volgens het recept regel matig afschuimen tot er geen schuim meer ontstaat. mijn vraag is zijn dit pollen die er uit moeten worden gekookt of moeten de suikers enkelvoudig worden gemaakt of iets anders. Een ieder die iets weet of goede uitgeprobeerde recepten weet graag.

Peter Hundepool
Hennie Peters
Berichten: 965
Lid geworden op: ma 26 aug 2002, 14:35
Locatie: Nederland
Contacteer:

Re: honingwijn

Bericht door Hennie Peters »

Peter,

Het zal beslist meerdere redenen hebben om het te koken. Een ervan is in ieder geval het doden van bacterien en wilde giststammen.
Voor vragen over wijnmaken kun je terecht op: http://www.bibere.com/forum


groet,
Hennie
Gebruikersavatar
Hans van der Post.
Moderator
Berichten: 8309
Lid geworden op: di 21 nov 2000, 00:00
Imker sinds: 1962
Aantal volken: 4
Bijenras(sen): F1 carnica VSH
Locatie: Oegstgeest
Contacteer:

Re: honingwijn

Bericht door Hans van der Post. »

Ik heb wat opgezocht uit het archief van het forum. Je kan dit zelf ook voor elkaar krijgen. Je kijkt boven in het scherm daar staat een icoon met het woord "zoeken"
Klik daar op, kom je in een invulscherm. Vul het woord gisten in zet een vinkje bij archive en je krijgt een hele waslijst.

Honingwijn is wijn van druiven waar honing aan is toegevoegd!
Mede is gegiste honing volgens een van de bovenstaande recepten.
Lees deze maar van Els, Albert, en mijzelf.
Hans
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast