Er is al veel geschreven over Revamil als medicinale homing; hierbij een stukje uit het maandblad bijen van oktober over hoe gewone schone honing ook goed werkt:
Al eerder is in verschillende publicaties gemeld dat honing nuttig is bij de bestrijding van de MRSA- of ziekenhuisbacterie. Dit wordt
door nieuw onderzoek (R.Cooper, microbioloog universiteit Wales) nogmaals bevestigd. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld sterven jaarlijks meer dan 5.000 mensen aan deze bacterie. Geneesmiddelen op basis van schone honing kunnen de wonden, die met deze bacterie geinfecteerd zijn, genezen: door de hoge suikerconcentratie wordt verdere ontwikkeling van de bacterie verhinderd. Ook ontstaat bij verdunning van honing(door wondvocht)de antiseptische stof waterstofperoxide. De beste antimicrobacteriele werking vindt men in honing van de Australische Zuidzeemirte (leptospermen scaparium) en de Nieuwe-Zeelandse Manuka (leptospermen polygalifolum).
(uit maandblad van de Vlaamse Imkerbond)
De suikerconcentratie (zo hoog mogelijk), watergehalte (zo laag mogelijk)en de soort honing is dus balangrijk, naast het feit natuurlijk dat de honing schoon moet zijn. Welke Nederlandse honing zou hiervoor het meest geschikt zijn ?
Bert.
Honing versus MRSA bacterie
-
- Berichten: 357
- Lid geworden op: vr 24 nov 2000, 00:00
- Locatie: Canada
- Contacteer:
Re: Honing versus MRSA bacterie
Een paar jaar geleden las ik een artikel in het blad van de imkers in Saskatchewan (een Canadese provincie). Twee middelbare scholieren hadden voor de "science fair" de antibacteriele werking van canola (koolzaad) honing vergeleken met manuka en wat bleek : de werking was vergelijkbaar.
vanuit de Peace River Vallei, Ria van den Berg
leven op een imkerij in Canada : http://www.vandenbergfamily.ca
vanuit de Peace River Vallei, Ria van den Berg
leven op een imkerij in Canada : http://www.vandenbergfamily.ca
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast