Heerlijk voor de zomer, limoncello gemaakt met honing.
Voor circa 1 liter
- 5 of 6 citroenen
- 5 dl alcohol 95%
- 1/2 pot honing 250 gr
Boen de citroenen goed schoon, gebruik bij voorkeur biologische citroenen. Schil ze heel dun, alleen het geel van de schil gebruiken, het wit is bitter. Laat de schillen 7 tot 10 dagen trekken in de alcohol in een goed afgesloten pot. Zet de fles op een donkere niet te warme plek en schud iedere dag. Zeef dan de schillen uit de alcohol en voeg de honing toe aan de alcohol. Goed schudden tot de honing geheel is opgelost. De drank is geel en ondoorzichtig, laat deze twee weken staan. Het uiteindelijke alcoholpercentage ligt tussen de vijftig en dertig procent. Bewaar de fles in de vriezer. Heerlijk in ijskoude glaasjes.
Amja
Likeur met honing
- m.kolsters.
- Berichten: 2006
- Lid geworden op: di 11 sep 2007, 14:34
- Imker sinds: 1994
- Aantal volken: 25
- Bijenras(sen): carnica
- Locatie: Middelbeers Nederland
- Contacteer:
Re: Likeur met honing
Wanneer je tijd hebt ben je welkom, als je de weg nog maar weet
, staat altijd ijskoud in de diepvries klaar.
Alleen moet je het met tropisch weer niet te vroeg drinken dan komt het nogal hard aan
Groetjes Amja

Alleen moet je het met tropisch weer niet te vroeg drinken dan komt het nogal hard aan



Groetjes Amja
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten