Pagina 3 van 3
Re: Voeren met honing is dit slim?
Geplaatst: ma 18 jun 2012, 22:59
door Hans van der Post.
nieuweling schreef: Zit wat in om de refractometer opnieuw te ijken.
ik heb gelezen dat 2 a 3 minuten op 70°C alle gistcellen dood.[/quote]
Mmmm in mijn boeken over wijnmaken staat bij gist doden iets anders aangegeven dan 2 minuten.
Zoals Lennard ook aangaf het is nooit goed om honing te verwarmen. (hoger dan 45 C.)
Re: Voeren met honing is dit slim?
Geplaatst: ma 18 jun 2012, 23:01
door Hans van der Post.
nieuweling schreef: ik heb gelezen dat 2 a 3 minuten op 70°C alle gistcellen dood.
Mmmm in mijn boeken over wijnmaken staat bij gist doden iets anders aangegeven dan 2 minuten.
Zoals Lennard ook aangaf het is nooit goed om honing te verwarmen. (hoger dan 45 C.)
Re: Voeren met honing is dit slim?
Geplaatst: ma 18 jun 2012, 23:04
door nieuweling
inderdaad, want dan maak je alle waardevolle stoffen in de honing kapot
Re: Voeren met honing is dit slim?
Geplaatst: di 19 jun 2012, 01:12
door alfa vulgaris
procedo schreef:Ik denk dat mijn refractometer wel correct is. Andere honing geeft netjes 18% vocht aan.
Honing verwarmen zie ik niet als optie. Immers volgens de waren wet mag dat niet, tenzij het als bakkershoning wordt verkocht.
Vergis je overigens niet in de de afwijking die temperatuur van je meetinstrument veroorzaakt in je meting.
Als je refractometer rond de 30 graden celcius is zit je er al bijna een procent er naast.
Heheh en verwarmen heeft dat zin als het al bakkershoning is?
Ik zou er niet voor kiezen maar je kan één deel 18% nemen en één deel 20% dit mengen dan kom je toch ook op 19% vocht uit?
Ik begrijp niet zo goed waar het verwarmen van honing allemaal over gaat,maar voor zover ik weet overleven AVB sporen zelfs sterilisatie (100 graden celcius)
