Dag Hans.
De bijlage wilde ik op het forum zetten, maar de foto's gingen niet mee.
Ik heb ze 400 breed/hoog gemaak, doch het gaat niet.
Als jij kans ziet het voor mij te plaatsen, dan daarvoor dank.
Jan.
'Roer machine'
het is altijd leuk om te zien hoe een ander het doet. Zeker als er foto's bij staan.
Volgens mij kun je je 20 minuten boren en mixen besparen door warm water te gebruiken. Suiker lost immers gemakkelijker op in warm water dan in koud water. Een paar keer roeren moet dan afdoende zijn ...
Mijn bijen staan thuis en ik behoef dus niet met suikerwater te reizen. Dan is het gemakkelijk om heet water uit de keukenkraan te gebruiken en een boormachine met mixer (voor honing of beton). Ik maak iedere portie apart klaar: 4 kg suiker en 3 liter water, 2 minuten mixen en direct daarna warm in de voerbakken. Het is door het mixen en gieten dan net voldoende afgekoeld. Dat gaat snel en gemakkelijk.
Albert
Van een oude wasmaschine heb ik het originele roerblad gedemonteerd. Door de suiker wilde hij niet starten met draaien, en sprong de thermische beveiliging eruit. Een zelfgemaakte roerijzer van hoeklijn slaat wel door de pap heen. 16 zak van 1,5 kilo = 24kg + 14 liter warm water uit de geyser, 20 minuten draaien. 1 a 2 uur laten staan en de oplossing is weer helder. evt iets niet opgeloste suiker is de volgende keer aan de beurt. Met de wasmaschine pomp gaat alles in de jerrycan, en voeren maar. (nog heel wat kilootjes te gaan!! [|)]
Groeten Hennie............ puntje, puntje.
14 liter warm water uit de geyser, 20 minuten draaien
Volgens mij ben je duurder uit met water uit de geyser. Als je koud water gebruikt en de elektromotor een poosje langer laat draaien dan gebruik je minder energie. Het opwarmen van water kost heeeeeeeeeel veel.