Steevast zie je op de labels van bio- of alternatieve, geïmporteerde honing "KOUDGESINGERD" staan.
Bvb.: Oxfam http://www.oww.be/producten/fiche.php?productID=157
Wie slingert nu honing warm?
Misleiden deze firma's klanten met een kreet die sterk lijkt op "koudgeperste olie"?
Koudgeslingerde bio-honing
Moderator: Hans van der Post.
Re: Koudgeslingerde bio-honing
"Wie slingert honing nu warm?"
Ik! 2 dagen voor het slingeren in een verwarmde ruimte en alles gaat veel makkelijker.
Ik! 2 dagen voor het slingeren in een verwarmde ruimte en alles gaat veel makkelijker.
- Oude Essink
- Erelid
- Berichten: 3562
- Lid geworden op: za 18 nov 2000, 00:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Re: Koudgeslingerde bio-honing
Wanneer je honing hebt laten kristaliseren in de raat, zul je moeten verhitten om uit te kunnen slingeren; verhitting, niet goed toegepast, kan ten koste gaan van de eiwitten , die de honing tot zo'n rijk product maken. Hetzelfde gebeurt, wanneer in grote vaten honing wordt aangevoerd; als de honing in het vat is gekristaliseerd, zal het vat verhit moeten worden om de honing in de potten te krijgen;
honing die langere tijd aan temperaturen boven de 50o en zeker boven de 70o wordt blootgesteld verliest haar bio-waarde.
Aankondiging dat de honing "koud geslingerd" is, betekent derhalve dat geen verhitting heeft plaats gevonden en alle waarden nog aanwezig zijn.
hennie oes

honing die langere tijd aan temperaturen boven de 50o en zeker boven de 70o wordt blootgesteld verliest haar bio-waarde.
Aankondiging dat de honing "koud geslingerd" is, betekent derhalve dat geen verhitting heeft plaats gevonden en alle waarden nog aanwezig zijn.
hennie oes

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Ahrefs [Bot], Google [Bot] en 3 gasten