honing
Geplaatst: di 27 dec 2005, 20:51
de zomerhoning, die ik nu aan het consumeren ben, smaakt anders en ziet er anders uit.Bovenin zit een witte(gist)laag,die ik er afschep.
De smaak is na opwarmen ook wat"gistig".Dit proces ontstaat na twee maand bewaren.
Wat is daar de oorzaak van? Ik laat de honingemmer na het slingeren altijd 3 dagen donker staan,voordat ik de potjes vul. De hygiene houdt ik zo goed mogelijk in de gaten.Ik slinger maar een keer per seizoen. joop Barkmeyer.
De smaak is na opwarmen ook wat"gistig".Dit proces ontstaat na twee maand bewaren.
Wat is daar de oorzaak van? Ik laat de honingemmer na het slingeren altijd 3 dagen donker staan,voordat ik de potjes vul. De hygiene houdt ik zo goed mogelijk in de gaten.Ik slinger maar een keer per seizoen. joop Barkmeyer.